
Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, del Disfrutar de Barcelona [Foto: Francesc Guillamet/Disfrutar]
El guanyador d’aquesta edició ha estat Geranium, de Copenhaguen i completen el podi, Central, de Lima, en la segona posició; Diverxo, de Madrid, en la quarta i Pujol, de Ciutat de Mèxic, en la cinquena posició. Per la seva part, Josep Roca, del Celler de Can Roca, s’endú a casa el premi Beronia World’s Best Sommelier.
L’establiment d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, situat al carrer Villarroel de la capital catalana, ha arribat a la tercera posició dels millors restaurants del món. L’organització ha remarcat que és un restaurant “enginyós, divertit, experimental i tremendament deliciós”.
Josep Roca, del Celler de Can Roca, rep el premi Beronia World’s Best Sommelier
Entre els 50 primers llocs, Diverxo, de Madrid, s’ha situat en la quarta posició; l’Asador Etxebarri, d’Atxondo, en la sisena; Mugaritz, de Sant Sebastià, la 21a, i al número 42, Quique Dacosta, de Dènia.
Més de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració i gurmets viatgers que formen part l’Acadèmia The World’s 50 Best Restaurants han votat la llista The World’s 50 Best Restaurants 2022. L’Acadèmia, paritària pel que fa el gènere, comprèn 27 regions diferents de tot el món, cadascuna de les quals té 40 membres, entre ells un president.
Els premis The World’s 50 Best Restaurants 2022 han tornat a celebrar-se a Londres. Coincidint amb el vintè aniversari del certamen, l’organització ha celebrat el premi de gran prestigi mundial que reuneix els xefs, restauradors, mitjans i gastrònoms més destacats a Old Billingsgate, l’antiga llotja de peix londinenca. La gala ha estat conduïda per l’actor Stanley Tucci.