Christian Costa-Woith davant de la seu del Casal Català de Quito, a l’Equador [Foto: Casal Català de Quito]

Christian Costa-Woith s’ha convertit en el nou president del Casal Català de Quito, a l’Equador rellevant Joan Berni Blanc, qui ha estat al capdavant de l’associació en els darrers vuit anys. El traspàs es produeix quan el Casal compleix 35 anys d’existència.

Nascut a Girona l’any 1969, Christian Costa-Woith va descobrir per primer cop l’Equador en un viatge en un camp de treball l’any 1994, i va enamorar-se’n. Des d’aleshores, va seguir fent turisme ecologista i comunitari pel grup Amazònia de Sodepau. De forma estable viu a l’Equador des de fa 23 anys amb la Sílvia Guerra –la seva dona equatoriana amb qui van rebre conjuntament el premi Batista i Roca 2019– i les seves filles. És professor de català del Casal des de fa 20 anys.

Implicat amb la comunitat catalana de l’Amèrica Llatina, és membre com a vocal territorial de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), dinamitzador del projecte ‘Casals en xarxa’ i coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a l’Equador.

“He fet el pas perquè és el moment, ara tocava”, confessa Costa-Woith a Exterior.cat. De l’etapa de Berni al capdavant del casal, considera que “hem aconseguit disposar d’un local de lloguer molt ben condicionat, que era molt necessari. És el moment de fer un pas endavant, fent participar a la comunitat catalana, d’integrar-nos més a la societat equatoriana”. Així, el nou president creu “hem de treballar per posar les bases en tota la resta d’àmbits per actualitzar el casal i que tingui continuïtat en un futur, per 35 anys i més”.

Un cop s’ha oficialitzat el nom del nou president, s’ha de configurar la junta directiva. “Volem obrir el casal a noves veus, hem d’acabar d’enllestir l’equip que escenifiqui un casal plural, una casa oberta a les iniciatives”, reconeix Costa-Woith. El 2 d’agost hi haurà una trobada adreçada aquelles persones que tinguin intenció de formar part de l’equip directiu del casal o a col·laborar-hi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram