El programa de beques de DIPLOCAT ja ha superat la xifra de 400 estudiants des que l’any 1982 va posar-ho en marxa. L’ens ofereix als joves catalans la possibilitat d’estudiar a l’estranger. En la convocatòria 2022-23, vuit becaris han començat enguany estudis euromediterranis i internacionals a Amsterdam, Leiden, Ginebra, Bruges i Varsòvia.
Així, els joves becats enguany han triat fer estudis de màster en desenvolupament internacional, estudis econòmics europeus, dret internacional públic, arbitratge internacional, afers transatlàntics i estudis interdisciplinaris europeus. I ho fan a les universitats d’Amsterdam i Leiden (Països Baixos), l’Institute of International and Development Studies de Ginebra (Suïssa), i el Col·legi d’Europa, tant a Bruges (Flandes) com a Varsòvia (Polònia).
8 estudiants catalans han marxat a l’estranger aquest curs acadèmic amb una beca DIPLOCAT
La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, va reunir-se dijous telemàticament amb els vuit becaris que han marxat a l’estranger aquest curs acadèmic amb una beca DIPLOCAT. Segons Foraster, l’objectiu d’aquestes beques és “formar personal especialitzat en qüestions relatives a les relacions internacionals, que en el futur puguin contribuir a la projecció internacional de Catalunya”.
Aquest programa de beques concedeix cada any ajuts per fer estudis euromediterranis al campus de Natolín (Varsòvia) del Col·legi d’Europa, i beques per fer estudis en relacions internacionals, amb un enfocament més generalista, a qualsevol universitat estrangera.