Des de 2018, Balaguer viu a Suïssa i treballa a la Confiserie Christian Boillat, un negoci pastisser entre Lausana i Ginebra. L’any 2015 va estar a punt de participar per primer cop al World Chocolate Masters, però va acabar sent el segon classificat com a representant de l’Estat espanyol.
La trajectòria professional d’Abraham Balaguer va començar a Sweets, entre Girona i Santa Coloma de Farners. Després va fer el salt al Celler de Can Roca (al Rocambolesc de Jordi Roca) com a pas previ al seu salt a Suïssa.
Entre les seves principals distincions cal subratllar el premi a la millor pasta de te artesana a l’Estat espanyol (2016), sotscampió del concurs World Chocolate Masters a l’Estat espanyol (2015) i millor croissant de l’Estat Espanyol (2012).
La World Chocolate Masters, organitzada per Cacao Barry, és una competició de pastisseria que se celebra bianualment des de 2004. En l’edició de 2022, hi han participat xefs pastissers de 18 països d’arreu del món.
Que Catalunya hagi col·locat dos mestres xocolaters entre els millors del món dona més valor a la tradició pastissera del país.
L'osonenc Lluc Crusellas, millor mestre xocolater del món