Des d’aleshores, aquest xef de Tàrrega ha crescut, sobretot al Regne Unit, on resideix des de fa 18 anys. En plena etapa de formació, Condal va forjar-se amb xefs com Joan Piqué, Nanu Jubany, Joan Roca i Jordi Roca -tots ells, estrelles Michelin-. Després d’uns anys a Girona, va decidir fer el salt a Mallorca, on va treballar un sol any. “Em vaig adonar que necessitava aprendre l’anglès, així que vaig anar a estudiar-lo a Londres”, diu. Dit i fet. I del Regne Unit ja no s’ha mogut.
En els primers mesos d’estada a Londres, Condal combinava els estudis d’anglès treballant en un gastrobar. “Passar d’elaborar plats al Celler de Can Roca a preparar bols amb tots els ingredients barrejats i sense cap ordre, va ser un xoc molt bèstia”, recorda. Un cop superat l’aprenentatge amb la cuina britànica, el xef de Tàrrega va preparar un càtering per a la Fashion Week de Londres que li va obrir les portes de bat a bat per a reinventar-se professionalment.
Després de cuinar durant 3 anys per l’escuderia McLaren, ofereix una proposta gastronòmica on sempre hi ha un toc català i mediterrani
Així, es va incorporar en un càtering de renom amb una cartera de clients molt selecte. Des d’Urban Caprice, Elton John o Gordon Ramsey. Fins que va decidir anar per lliure: “Vaig llançar una proposta a McLaren -l’equip de Fòrmula1- i em van contractar durant tres anys. Vaig haver d’acompanyar l’equip per tot Europa, era jove i tot s’aguantava”, recorda. Fins que va arribar l’especialització definitiva: elaborar càterings privats i a la carta.
“Vaig començar a elaborar càterings per a famílies angleses, que pagaven molt bé. Però vaig anar sent més selectiu, i al final vaig reduir-ho a només col·lectius agradables”, diu. Actualment, lidera un equip d’una desena de treballadors. Les comandes són per a una desena de comensals que, com a distintiu, “els agrada el bon menjar, i sempre hi afegeixo un toc català i mediterrani”.
En el seu repertori gastronòmic, el segell Condal s’ha especialitzat en l’elaboració de canapès, paelles, barbacoes i propostes més elaborades (veganes i sense gluten), com també rebosteria. “Tots els nostres productes són d’origen sostenible i tots els nostres envasos són ecològics, compostables i reciclables”, subratlla.“La nova tendència al Regne Unit és l’aposta per una versió modernitzada de la cuina regional britànica”, explica Condal
Condal s’ha fet un nom en una ciutat que ha fet un salt de qualitat en l’àmbit de la gastronomia. “En la darrera dècada, Londres ha viscut un autèntic boom gastronòmic. Cada cop es menja millor, i es dona valor a la qualitat. La nova tendència és l’aposta per una versió modernitzada de la cuina regional britànica. Es fusiona la cuina més europea i l’anglesa”, assegura.
Tot i que ha rebut diverses propostes per obrir un restaurant, Condal veu més viable el model de càtering a la carta. “Aquest format ha quallat, em sento molt còmode i donaré continuïtat al projecte”, subratlla. El xef de Tàrrega continuarà sent un referent en el càtering per a sibarites a Londres.