El president Aragonès amb els culers de la Penya Barcelonista de Santiago de Xile [Foto: Exterior.cat]

Tot i tenir una agenda atapeïda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va trobar un forat diumenge passat i no es va perdre el clàssic entre el Barça i el Reial Madrid. El cap de l’executiu català, acompanyat pel delegat del Govern al Con Sud i exportaveu del Barça, Josep Vives, van viure el triomf blaugrana en un espai de referència: De la Ostia, el bar de Barcelona a Santiago de Xile.

Aragonès va arribar al bar al descans del clàssic, poc després que Sergi Roberto igualés el duel. “El president es va asseure amb la resta de culers, i va gaudir del partit i de la victòria com un més”, recorda a Exterior.cat, Edgar De Litran, empresari barceloní i propietari de De la Ostia.

Els dies que hi ha partit del Barça, a De la Ostia abaixen la persiana i només obren per als associats a la Penya Barcelonista de Santiago de Xile. “No només hi ha catalans, també espanyols, xilens i veneçolans. La majoria no han visitat mai Barcelona, però són culers fins a la medul·la”, assegura el propietari barceloní.

“Molts catalans han trepitjat De la Ostia, però mai havia tingut el privilegi que fos un president de la Generalitat”, explica el propietari Edgar De Litran

Un cop va acabar el duel, els culers que es van aplegar a De la Ostia van poder dialogar amb el president i, fins i tot, es van fer fotografies. “Ens va felicitar pel bar, per totes les referències que hi ha a Barcelona i a Catalunya, el president es va sentir com a casa”, diu. “Això sí, no vam parlar de política”, somriu.

El president Aragonès i el propietari del De la Ostia, Edgar De Litran [Foto: Exterior.cat]

Després de més de 20 anys de recorregut, De la Ostia és un referent barceloní, amb una carta on hi ha un assortit de tapes i pinxos, a més de cervesa feta a Barcelona. El bar està decorat amb els panots de la ciutat de Barcelona. La millor curiositat és al lavabo. “És un espai on només sona la música d’Albert Pla, és un homenatge al cantant català”, explica De Litran.

A més de Pla -que és un assidu a De la Ostia quan viatja a Xile- també han trepitjat el local Dyango, l’expresident del Parlament, Ernest Benach i els integrants de Lax’n’Busto. O fins i tot, la banda internacional Muse. “Molts catalans han trepitjat De la Ostia, però mai havia tingut el privilegi que fos un president de la Generalitat de Catalunya”, rebla De Litran, qui manté ben present les seves arrels i amb De la Ostia ha convertit un referent de Barcelona a l’altre costat de l’Atlàntic.

26.000 quilòmetres
Aragonès ha tancat la gira per Amèrica Llatina, on durant nou dies ha visitat Colòmbia, Uruguai, Argentina i Xile. En total, el president, ha recorregut 26.231 quilòmetres durant el viatge, visitant les quatre capitals (Bogotà, Montevideo, Buenos Aires i Santiago de Xile), a banda d’altres poblacions del territori com Villavicencio (Colòmbia) i La Plata (Argentina). El president s’ha reunit amb els governs nacionals de cada país, així com amb expresidents, governs regionals i locals, i representants legislatius.

Pere Aragonès: “Hem reconstruït la presència de Catalunya a l’exterior”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram