Foto: Delegació del Govern català a Mèxic

La delegació del Govern a Mèxic obrirà aquest dissabte 25 de març (12 h) el nou ‘Espai Catalunya’, que s’ubica en la part superior de la seu de la delegació, al número 77 del carrer de Leibnitz, a Ciutat de Mèxic. “És un espai obert als catalans i per als catalans a Mèxic”, ha explicat el delegat Lleïr Daban.

Es tracta d’un espai polivalent obert en el qual la delegació podrà organitzar tota mena d’activitats, i al mateix temps, destinat a organitzacions catalanes (com ara ACCIÓ) per facilitar les trobades amb empreses a Ciutat de Mèxic.

L’espai també servirà per acollir exposicions. De fet, l’estrena de l’Espai Catalunya coincideix amb l’estrena d’una exposició dedicada a Jaume Nunó i Roca (1824-1908), el compositor català a l’himne nacional de Mèxic. La mostra l’organitzen la delegació catalana a Mèxic, l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

La delegació del Govern a Mèxic es va crear el 2019, i va ser suspesa cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) arran d’un recurs presentat pel Ministeri d’Exteriors espanyol, però la Generalitat va aprovar un nou decret al gener del 2020 per a la seva obertura. Oficialment es va inaugurar a finals de 2021.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram