El projecte planteja nous models residencials basats en la comunitat, com cuines col·lectives, nous espais d’acollida i la reutilització de locals buits, des de la perspectiva de la diàspora africana a Catalunya. La iniciativa persegueix l’objectiu d’identificar arquitectures alternatives a les hegemòniques. És el tretzè cop que Catalunya participa d’una Biennal de Venècia.
La diàspora africana representa Catalunya a l’exposició “Following the fish” de @la_Biennale, que ens interpel·la i provoca.
Ara que reflexionem sobre sostenibilitat, clima i altres maneres de viure, hem de mirar Àfrica, escoltar i aprendre de veïns i veïnes com @sindicatomanter. pic.twitter.com/3hxGeLx5B9— Natàlia Garriga (@natalia_garriga) May 18, 2023
L’exposició ‘Catalonia in Venice_ Following the Fish (Seguint el peix)’ es podrà veure del 20 de maig al 26 de novembre d’aquest any a la 18a edició de la Exposició Internacional d’Arquitectura – La Biennal de Venècia, dins el programa ‘Eventi Collaterali’.
‘Emotional heritage’
D’altra banda, la participació catalana a la Biennal també compta amb la presència de l’estudi d’arquitectura barceloní Flores & Prats, que forma part de la selecció oficial, comissariada per Lesley Lokko, on, amb el suport de l’Institut Ramon Llull, presenta el projecte ‘Emotional Heritage’.
Es tracta d’una reflexió sobre el concepte del patrimoni emocional a través de sis dels projectes més reconeguts de l’estudi d’arquitectura barceloní creat per Eva Prats i Ricardo Flores.