Així, el cap de l’Executiu català ha subratllat que “la cultura popular i tradicional és també una forma de reivindicació col·lectiu, de reivindicar la comunitat i el sentiment de la pertinença a un poble”. A més, Aragonès ha explicat que “cada cop són més els elements culturals que traspassen fronteres, i cada vegada són més les persones que coneixen la nostra cultura”. I ha afegit: “vull agrair-vos la feina que feu per contribuir-hi”.
Adifolk ha fet públic el seu programa, en què durant tres dies Villach (Àustria) serà l’epicentre de la cultura i el folklore catalans. L’alcalde de la població austríaca, Günther Albel ha subratllat que “estem orgullosos d’acollir aquest extraordinari i acolorit esdeveniment per promoure la història, la cultura i l’art popular català”.
L’alcalde Günther Albel ha subratllat que “estem orgullosos d’acollir aquest extraordinari i acolorit esdeveniment per promoure la història, la cultura i l’art popular català”
El president d’Adifolk, Ivan Besora, ha assegurat que “any rere any, treballem perquè l’Aplec tingui més ressò, amb la seva màxima esplendor i qualitat per fer arribar les nostres tradicions arreu”. L’Aplec, que va iniciar-se l’any 1988 a Amsterdam (Països Baixos) amb la finalitat d’internacionalitzar la sardana, “continua amb la flama ben viva”, rebla Besora.
En l’Aplec és prevista les actuacions de colles de balls de seguici, de bestiari festiu, sardanistes, corals, gegants, diables i esbart. A més, s’hi sumaran dues formacions austríaques: el cor Villach i el Schuhplattler Sattendorf.
Un miler d’actuants s’inscriuen al 35è Aplec Internacional 2023