Lluís Gil, Ariadna Anguita i Núria Escursell [foto: UPC]

Els estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Lluís Gil, Ariadna Anguita i Núria Escursell representen des d’avui i fins al 2 de juny la universitat catalana en la segona trobada d’estudiants universitaris al Parlament Europeu. Els tres alumnes catalans s’integren en el grup de 12 que representen l’aliança d’universitats Unite!.

A Estrasburg, l’objectiu final és el d’elevar a la Comissió Europea les propostes i les recomanacions necessàries per a la presa de decisions al voltant dels grans reptes europeus que s’han establert. L’Assemblea Europea d’Estudiants aplegarà 200 estudiants en la segona edició d’aquesta trobada i treballarà per a debatre temes d’actualitat, dissenyar recomanacions polítiques per al futur d’Europa i defensar-les davant dels responsables encarregats de la presa de decisions.

Lluís Gil, Ariadna Anguita i Núria Escursell participen en la segona trobada d’estudiants universitaris al Parlament Europeu

Els estudiants que hi prenen part han treballat des del mes de març sobre un dels temes que es tractaran a Estrasburg i, entre tots, elaboraran les recomanacions i les propostes concretes que enviaran a la Comissió Europea. Com a membre d’Unite!, els estudiants de la UPC estaran acompanyats per Dana Reignier-Tayar, Elaia Etchamendy, Charlotte Boudali, Hugo Cazaux, Roman Bouchet i Gonçalo Castro, de Grenoble INP-UGA; Gabriele Morello, del PoliTo; Hatef Hajian, de la Universitat d’Aalto, i Fjolla Hasani, de TU Graz, que també en formen part.

Entre els mesos de març i maig, els estudiants seleccionats per participar en l’Assemblea han estat treballant remotament sobre un dels temes que es tractaran durant les sessions a Estrasburg, on s’elaboraran les recomanacions i propostes concretes per a la Comissió Europea.

El resultat final del debat i dels acords serà un document de posicionament comú per compartir amb els responsables europeus de la presa de decisions en cada àmbit. Lluís Gil i Núria Escursell coordinaran el panell “Digital. Com garantir una transició digital justa i sostenible en un context d’explosió de la demanda i d’escassetat de matèria primera?”, una de les xerrades que s’impartiran a Estrasburg fins al 2 de juny.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram