Antonio Sáez Delgado, de la Universitat d’Évora, i el delegat del Govern a Portugal, Rui Reis [Foto: Govern]

La delegació del Govern català a Portugal s’ha fixat com a prioritat impulsar projectes de col·laboració entre la universitat alentejana i les catalanes en l’àmbit de la promoció de la llengua i la cultura catalana a Portugal. Després de la pandèmia, la delegació ha organitzat diverses iniciatives per enfortir els vincles acadèmics entre Catalunya i Portugal.

El delegat del Govern a Portugal, Rui Reis, s’ha reunit amb el responsable de la càtedra d’Estudis Ibèrics de la Universitat d’Évora, Antonio Sáez Delgado i amb la rectora de la Universitat d’Évora, Hermínia Vilar. Fruit de les trobades, s’ha acordat la realització d’un primer esdeveniment a finals d’aquest any que aplegui acadèmics portuguesos i catalans, un projecte que tindrà continuïtat al llarg del 2024.

El 2021, va tenir lloc un seminari sobre la premsa catalana a Portugal conjuntament amb la Universitat Pompeu Fabra i l’Escola Superior de Comunicação Social. En aquest 2023, acadèmics d’ambdós centres van participar en un altre seminari sobre la premsa a les transicions catalana i portuguesa organitzat per la Delegació del Govern a Portugal i la Fundação Mário Soares e Maria Barroso.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram