Foto: Freepik

La Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat de Barcelona (UB) comparteixen plaça entre els llocs 101 i 200 de l’Impact Rankings 2023 d’universitat d’arreu del món. Aquesta llista, que dissenya la revista Times Higher Education, es fixa en l’impacte que tenen els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) sobre les universitats d’arreu del món.

D’aquesta manera, la URV, la UB i la UdG comparteixen franja entre les posicions 101 i 200 de les 1.591 universitats que han estat examinades i són les primeres de l’estat. La Universitat de Jaén, la Universitat de Múrcia, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i la Universitat de Vigo comparteixen plaça amb els centres catalans.

La URV repeteix la posició que ja va assolir en el rànquing del 2022

El rànquing de Times Higher Education valora cada institució en funció del compliment dels ODS de les Nacions Unides i, en global, posa el focus en l’obejctiu 17, que valora les aliances amb les entitats externes per aconseguir les fites ODS. A més, també observa quina és la universitat amb els tres millors ODS.

D’aquesta manera, la URV destaca en la qualitat de la seva educació, i és la dotzena de la llista mundial. En altres indicadors, és 43a en acció pel clima i top 50 en Pau, justícia i fortalesa institucional.

Pel que fa a la llista global, la millor universitat de la classificació és Western Sydney University (Austràlia), seguida per la Universitat de Manchester (Regne Unit), Queen’s University (Canadà), Universiti Sains (Malàisia) i University of Tasmania (Austràlia).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram