
David Ginebra és un dels premiats de l’edició d’enguany [Foto: Xarxa Vives]
Ginebra ha proposar un estudi gramatical de la llengua yamalero, de la família guahibo, i descriu els fonemes vocàlics i consonàntic de la llengua i els processos fonològics més habituals. La conclusió final és que la llengua que parlen els yaruro de Colòmbia és el yamalero, i no el yaruro, com es pensava fins ara.
El treball de Tarazona, per la seva banda, ha estudiat la construcció de la interculturalitat a l’escola peruana a través d’uns relats breus. La investigació ha destacat la possibilitat d’establir diàlegs interculturals en contextos urbans a través de textos literaris.
El premi Jesús Tusón sobre diversitat lingüística el convoca el Grup d’Estudis de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, Òmnium Cultural i la Xarxa Vives d’Universitats.
El seu objectiu és promoure la recerca i la transferència de coneixement del patrimoni lingüístic de la humanitat. A més, també pretén recordar i fer valdre la tasca de Jesús Tuson per donar a conèixer i fer respectar la diversitat lingüística del món.