Les tres modalitats de sidra premiades en el certamen internacional d’Astúries [Foto: Mooma]

La sidra empordanesa Mooma ha rebut la màxima distinció -la Premium, a la millor sidra de pera- al Saló Internacional de les Sidres de Gala (SISGA), que ha tingut lloc a Gijón (Astúries). A més, Mooma també ha rebut la distinció de Plata en la categoria Millor sidra de Copa Brut, mentre que el Bronze en la categoria Millor Sidra de Copa Seca ha estat per a la Sidra de Poma, tots dos productes elaborats per la companyia catalana.

Les tres distincions han estat designades per prop d’un centenar de productors internacionals. Al concurs s’hi han presentat 287 sidres d’arreu del món. És la xifra de participació més elevada del certamen internacional des que va posar en marxa el 2011. El SISGA està organitzat per la Fundació Asturies XXI també promou tallers, tasts i visites guiades sempre amb la sidra i els seus productes derivats (licors i aiguardent, entre d’altres) com a fil conductor.

El passat mes de setembre, Mooma va rebre a Riga (Letònia) dos premis al Nordic International Cider Awards (NICA), un esdeveniment que té lloc cada any als països nòrdics i bàltics.El director de Mooma, Pau Frigola, ha dit “aquests guardons són la millor manera de reconèixer la nostra feina i les ganes de créixer i innovar que ens caracteritzen des que fa set anys vam iniciar aquest projecte”.

Amb seu a Fontanilles, Mooma és la primera empresa catalana en produir sidra. Està encapçalada per la tercera generació de la família que es dedica al cultiu de pomes a l’Empordà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram