
La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la diputada representant del Govern a la UE, Clara Serra, a Flandes [Foto: Govern]
Així, la consellera ha presentat les polítiques antiracistes del Govern per facilitar la inclusió de les persones nouvingudes, juntament amb ministres i secretaris d’estat de Noruega, Portugal, Alemanya, Estònia, el País Basc i Gal·les. Verge ha destacat la importància que les polítiques d’inclusió siguin garantia dels drets humans per totes les persones i de crear societats justes. “Per això, les polítiques d’inclusió no sols han d’anar dirigides a les persones migrants, sinó també a les societats i les institucions que les implementen”.
La consellera d’Igualtat defensa que les polítiques d’inclusió també han de combatre el racisme
Per a elaborar polítiques de inclusió exitoses, la consellera assegura que s’ha de comptar amb la participació de governs com el de Catalunya, ja que “som les institucions més properes a la ciutadania. Comptar amb nosaltres és l’única opció si realment volem dissenyar polítiques d’integració que contribueixin a construir societats més cohesionades”.
En aquest sentit, la consellera ha presentat a les jornades a Flandes el pla d’acció contra el racisme, adoptat l’any 2023 pel Govern, amb 70 mesures que involucren tots els departaments de l’executiu i amb un pressupost de 28,5 milions d’euros. Un pla que té l’objectiu “d’abordar el racisme institucional, social i estructural”, ha reblat.
Les setanta mesures que incorpora el document tenen un objectiu molt clar: millorar la vida de totes les persones en igualtat de drets i oportunitats en el seu dia a dia, sense cap mena de discriminació. Garantir l’accés equitatiu a drets com la salut, l’habitatge o el treball, transformar les administracions per assegurar una actuació exemplar o treballar en la memòria i reparació del racisme sistèmic són els eixos que estructuren el pla d’acció.
Tània Verge: “Catalunya és referent a nivell internacional en la garantia dels drets sexuals i reproductius”