Un grup d’estudiants de la Universitat Grenoble-Alpes a França han iniciat una campanya de recollida de signatures digitals per evitar que el català desaparegui del catàleg de formació d’aquesta universitat a partir del setembre vinent. La decisió de suprimir el català del català de formació és fruit d’una decisió de l’administradora provisional del departament de llengües, la professora Christine Verdier.

Els estudiants que han impulsat la campanya consideren que “l’ensenyament del català és fonamental per als estudiants que tenen aquesta opció, i al mateix temps, per combatre la minorització d’aquesta llengua, ja amenaçada”. A més, afegeixen que “eliminant aquest ensenyament, correm el risc no només de debilitar les oportunitats acadèmiques i professionals dels nostres alumnes, sinó també d’accelerar la desaparició d’una llengua rica en història i cultura”.

En aquest sentit, insten la professora Christine Verdier i a les autoritats competents que “reconsiderin aquesta decisió i que mantinguin l’ensenyament del català dins del Servei de Llengües”. A més, recorden a Verdier que “el català és la catorzena llengua més parlada a la Unió Europea”.

Més de 50 de professors i estudiants de català participen en una trobada internacional a França
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram