La consellera Serret i el delegat Lleir Daban amb el seu equip de la delegació a Mèxic [Foto: Govern]

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha presentat el nou portal de la Catalunya Exterior en la celebració de la diada de Sant Jordi a Ciutat de Mèxic. Serret s’ha desplaçat a la llibreria Porrúa de Chapultepec per mostrar els últims serveis de la web, un espai virtual que agrupa els serveis i els tràmits que la Generalitat ofereix als 500.000 catalans residents a l’estranger.

Una de les últimes novetats és l’expedició dels certificats idCAT des de les delegacions del Govern a l’exterior (a partir del 2 de maig). En paral·lel, la titular d’Acció Exterior ha presidint una ofrena floral a l’estàtua del president Lázaro Cárdenas, acompanyada del delegat Lleïr Daban i el fill i dos nets del president.

El portal de la ‘Catalunya a l’exterior’ s’organitza seguint diferents fases del procés migratori: marxar a l’estranger, viure a l’estranger i tornar a Catalunya. Cadascun d’aquests apartats inclou els tràmits i serveis relacionats amb cada moment. El web també conté un espai específic sobre l’aprenentatge de llengua catalana a fora del país, l’agenda d’activitats de la Catalunya Exterior i l’actualitat.

Una de les últimes novetats és l’expedició dels certificats idCAT des de les delegacions del Govern a l’exterior

Es preveu que en els pròxims mesos s’incorporin en aquest portal més tràmits i serveis per als catalans residents a l’exterior. El que ja estan disponibles són els certificats idCAT, que permeten a la ciutadania que viu a l’estranger pugui fer tràmits i accedir a serveis tal com ho fan els residents a Catalunya. La delegació del Govern al Con Sud va activar aquest servei com a prova pilot a finals de l’any passat i, des de llavors, una cinquantena de persones han tramitat l’idCAT des de Buenos Aires.

La delegació a Alemanya ja va presentar el servei el 14 d’abril i ara la delegació a Mèxic i l’Amèrica Central també s’hi afegeix: ambdues delegacions podran començar a oferir-lo a partir del 2 de maig. Al mes de juny, es preveu que també l’implementi la delegació als Estats Units i al Canadà. La iniciativa s’ha impulsat amb el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya.

El Govern homenatja els catalans que es van exiliar a Mèxic fa 85 anys
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram