Les principals cares de la llista de Junts a les europees del juny vinent [Foto: Junts]

Junts per Catalunya ha presentat més noms de la llista de persones que configuren la candidatura de cara a les eleccions europees del pròxim 9 de juny. L’encapçala l’actual eurodiputat Toni Comín, qui es va imposar en les primàries. Comín, ha demanat el vot a les europees per fer “un front” a Brussel·les que “acompanyi la feina de Puigdemont a Catalunya”.

Comín relleva Puigdemont com a cap de cartell de les europees després que l’expresident decidís aspirar a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 12-M. L’acompanyen Neus Torbisco, com a número 2, qui és catedràtica de Dret Internacional a l’Institut d’Estudis Avançats Internacionals i Desenvolupament de Ginebra (Suïssa).

Aleix Sarri, qui exerceix com a director de l’oficina europarlamentària de Junts, és el número 3; el quart lloc de la candidatura l’ocupa l’exdiputada al Congrés Mariona Illamolla, i al cinquè, Gorka Knör, qui va ser delegat del Govern a Brussel·les. Tancarà la llista l’exconseller Lluís Puig.

A Comín l’acompanyen Neus Torbisco, Aleix Sarri, Mariona Illamolla, Gorka Knör i Lluís Puig

Comín ha promès una candidatura per “continuar el front català” a Brussel·les i que sigui “complementària” a la tasca que faci Puigdemont a Catalunya. També ha assegurat que Junts actuarà amb “coratge i realisme”: “El realisme sense coratge porta a la rendició”, ha dit.

En les eleccions europees de 2019, Junts-Lliures per Europa va ser la guanyadora a Catalunya amb el 28,6%, sumant 981.357 vots, i superant el PSC, que va obtenir el 22,06% (756.231 vots), i ERC-Ara Repúbliques amb el 21,2% (727.039).

Aconseguint gairebé 1 milió de vots, Junts es va imposar a les quatre demarcacions catalanes i va assegurar dos escons, un per Puigdemont i l’altre per Comín. L’exconsellera Clara Ponsatí va entrar a l’Eurocambra el 2020 gràcies al nou repartiment d’escons després del Brexit.

Toni Comín serà el candidat de Junts a les eleccions europees
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram