La presidenta Carole Delga i el president Pere Aragonès, a Palau [Foto: Govern]

El Govern de Catalunya i la Regió Occitània han signat un acord pel qual es comprometen a cooperar, durant els quatre anys vinents, en àmbits d’interès comú i a enfortir els lligams d’amistat, econòmics i institucionals que afecten els dos territoris.

Signat pel president Pere Aragonès i la presidenta de la Regió Occitània, Carole Delga, el document renova l’acord de cooperació transfronterera al qual es va arribar el 2019 i estableix quatre eixos de cooperació bilateral. Es tracta d’un pacte verd, drets socials i igualtat, mobilitat i desenvolupament socioeconòmic i política euromediterrània.

En aquests eixos, i a través d’un pla de treball biennal, ambdós territoris hauran de concretar les accions sectorials enfocant-se en setze àrees. Aquestes són, entre d’altres, medi ambient; descarbonització; llengua catalana i occitana; transport; joventut, feminismes i igualtat; turisme sostenible i responsable; mobilitat laboral i formació professional; i recerca i innovació.

Alhora, Catalunya i l’Occitània han pactat un treball per a desenvolupar la funció de les autoritats regionals en el procés de construcció europea i a establir una Comissió de Seguiment, que es reunirà de manera alterna a Catalunya i a l’Occitània, per a coordinar la col·laboració i avaluar els progressos i els resultats.

Ambdós territoris comparteixen lligams històrics i de relacions de proximitat des de fa dècades, i és que comparteixen presència a la Comunitat de Treball dels Pirineus des de 1983, a l’Euroregió Pirineus-Mediterrània des de 1991 i a la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d’Europa.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània impulsa projectes compartits entre Catalunya, les Illes Balears i la regió Occitània
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram