Font: Rita Bayès

Tot és a punt perquè aquest cap de setmana Londres respiri el festival més català. Per segon any consecutiu, el PizzaExpress Jazz Club, situat al barri del Soho, acollirà aquest cap de setmana la segona edició del London Catalan Festival que vol fer-se un raconet entre els certamens catalans que es fan arreu del món. Ho farà amb un cartell de luxe: Marco MezquidaClara PeyaMel GimardRita Payès i Pere Navarro Quintet. El festival té el suport de l’Institut Ramon Llull.

“El festival va néixer amb l’objectiu de promoure els artistes catalans a Londres i una oportunitat única de donar-se a conèixer entre el públic britànic”, explica la barcelonina Nora Jorba a Exterior.cat. Aquest any, en la seva segona edició, el festival celebrarà la diversitat de gèneres que connecten amb el jazz: el flamenc, la bossa nova, la música clàssica i l’electrònica.

Enguany, el cartell manté l’excel·lència en la programació i un dels concerts més esperats és el de Rita Payès, que l’organització ha penjat el cartell de sold out. “Rita Payès té molts seguidors i és de la mateixa escola que Andrea Motis, que l’any passat va ser l’actuació més rellevant en la primera edició”, assegura Jorba. El ritme de venda d’entrades continua fent el seu curs. “Tradicionalment el públic té tendència a comprar les entrades a darrera hora, gairebé a la mateixa porta”, afegeix.

SOLD OUT DE RITA PAYÈS

Clara Peya serà l’encarregada d’obrir el festival, dissabte (1.30 pm). Fent ús del piano per expressar-se, transmetre idees i ser lliure, les seves actuacions són enèrgiques i emocionals i presentarà Estómac. “És una proposta molt trencadora molt desconeguda entre el públic britànic”, diu la promotora del London Catalan Festival.  A les 7 pm serà el torn per a Pere Navarro Quartet. Un dels joves talents del jazz català que, segons Jorba “haurà de competir amb la final de la Champions League de futbol” que, a la mateixa hora, dos equips de la Premier League anglesa es veuran les cares a Madrid.

La darrera actuació de dissabte (10.30 pm) serà la pianista francesa Mélodie Gimard, que viu i treballa a Barcelona. En les seves composicions trobem influències tant del flamenc tradicional com del contemporani. A més, hi haurà un convidat especial: el trompetista cubà Yelfris Valdés, que presentarà el seu nou àlbum The World of Eshú Diná.

El diumenge 2 de juny serà la traca final amb dos concerts que marquen l’excel·lència: Rita Payès i Marco Mezquida. El de Rita Payès (1.30 pm) serà amb l’acompanyament d’Elisabeth Roma a la guitarra. Payès amb qui ha treballat, entre d’altres, amb Joan Chamorro s’ha consagrat com una de les grans veus del panorama musical català. Finalment, Marco Mezquida (8.00 pm) baixarà el teló al London Catalan Festival oferint la seva música personal acompanyat del piano.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram