Foto: Festival Ull Nu

L’onzena edició del Festival Ull Nu, que tindrà lloc del 8 al 12 de maig a Andorra, comptarà amb una forta presència d’artistes de l’escena cinematogràfica, cultural, musical i catalana a la programació. El gruix del festival consisteix en una selecció dels millors curtmetratges presentats per part d’autors d’Andorra i dels territoris veïns en les categories de ficció, experimental, animació, documental i videoclip.

Aquest any s’han rebut unes 600 obres, de les quals se n’han seleccionat 24 com a finalistes, 13 de les quals són dirigides per autors procedents de Catalunya. Les projeccions dels curtmetratges que opten a concurs s’han agrupat per temàtiques: ‘L’herència de la memòria’, ‘Engendrar el present’, ‘Joves adults’ i ‘Dissidències’.

La guionista i escriptora Marta Grau i el director de cinema Alejandro Marín són els encarregats aquest any de dur a terme el taller de guions de curtmetratges en català que, per primer cop, compta amb el suport de la Delegació del Govern de Catalunya a Andorra. Una de les coses a destacar és l’alta participació en la segona edició de l’Ull Nu LAB que es consolida amb 38 guions rebuts, 8 dels quals participaran en el taller, tots ells provinents de Catalunya.

El Festival Ull Nu compta aquesta amb Portugal com a convidat d’honor i es projectarà una selecció de curtmetratges d’aquest país amb la presència del director Federico Mesquita i Ricardo Vieira, el programador d’IndieLisboa, el prestigiós festival portuguès.

Ull Nu té el suport de la delegació del govern català a Andorra.

Neix Cultura Activa, una nova entitat de promoció del català a Andorra
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram