La consellera Serret amb el president de la Comissió d’Afers Europeus, Telmo Faria [Foto: Govern]

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret s’ha reunit amb el president de la Comissió d’Afers Europeus, Telmo Faria, al parlament portuguès i ha posat sobre la taula l’oficialitat del català a les institucions europees i les prioritats del nou cicle europeu. La trobada és fruit del viatge institucional de dos dies a Lisboa per commemorar el 50è aniversari de la Revolució dels Clavells, l’esdeveniment històric que va portar la llibertat i la democràcia a Portugal.

Serret també s’ha reunit amb el secretari d’estat de Medi Ambient, Emídio Sousa, al Ministeri de Medi Ambient i Energia. En la trobada, la consellera ha reafirmat el compromís de Catalunya amb les polítiques ambientals i la lluita contra el canvi climàtic, així com la voluntat de continuar treballant amb el Govern de Portugal en aquest àmbit.

Així, la darrera visita ha estat a la Fundació Mário Soares e Maria Barroso i clourà la seva estada a Portugal participant en l’acte “50 anos do 25 de abril: transformações e desafios das democracias”, organitzat per la Fundació i per la Delegació del Govern de Catalunya a Portugal.

Visita a la delegació

La consellera Serret també ha visitat la delegació del Govern a Portugal. Amb seu a Lisboa, la delegació ha establert relacions amb actors diversos del país, des de l’àmbit institucional fins al cultural, l’econòmic i de la societat civil. Hi ha participat el delegat Rui Reis i el seu equip de treball.

En el primer dia de viatge, la titular d’Exteriors va visitar l’exposició “Dias de Abril: um caminho, múltiplas vozes” a l’Arxiu Nacional Torre do Tombo acompanyada pel delegat del Govern.

La consellera Serret, el delegat Reis i el seu equip de treball, a la seu de la delegació a Lisboa [Foto: Govern]

Serret viatja a Portugal per commemorar els 50 anys de la Revolució dels Clavells
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram