
Cuiners del restaurant barceloní Disfrutar, durant el servei [Foto: Maria Pratdesaba / ACN]
L’aposta per a la gastronomia d’avantguardista i creativa es va situar l’any passat en segon lloc, una posició arrodonida al novembre passat amb la tercera estrella Michelin. La gala ha tingut lloc aquest dijous de matinada a Las Vegas.
El Disfrutar és una aposta cuinada a foc lent. No és la primera experiència en solitari d’aquests xef de l’escola d’El Bulli que, una vegada va tancar el restaurant de Ferran Adrià, van decidir refermar el què havien après obrint el Compartir, un restaurant a Cadaqués que va obrir l’abril del 2012.
L’experiència del trio format per Casañas, Castro i Xatruch els va funcionar i va ser llavors quan van ampliar horitzons amb un segon establiment a Barcelona situat en plena Eixample, que compta amb un equip de 65 persones i una llista d’espera de mínim un any vista.
La cuina catalana torna a encapçalar el rànquing
El 2018, el Disfrutar va assolir la 18a posició i va endur-se el premi a la millor entrada a la llista de l’any. La perseverança dels tres xefs els va portar, l’any passat, a ocupar la segona posició i a esdevenir el millor restaurant de tot Europa.
La cuina catalana ha ocupat la primera posició del ‘The World’s 50 Best Restaurant’ en diverses ocasions. El Bulli la va ocupar el 2002 i, posteriorment, va revalidar-lo ininterrompudament el 2006, 2007, 2008 i 2009. El Celler de Can Roca li va prendre el relleu poc després i va ostentar el primer lloc del rànquing el 2013 i el 2015. Les normes del rànquing van canviar i una vegada s’assoleix la primera posició, ja no es pot revalidar i l’establiment passa a formar part de la categoria ‘The best of the best’.
El basc Asador Etxebarri ha aconseguit la segona posició i el Diverxo, de Dabiz Muñoz, s’ha situat en quarta. També figuren a la llista el Quique Dacosta (14) a Denia i ElKano (28) de Getaria.