El director general adjunt de la Fundació La Caixa, Joan Ramon Fuertes i el president de l’AMNH, Sean M. Decatur [Foto: Fundació La Caixa]

La Fundació La Caixa i l’American Museum of Natural History (AMNH) de Nova York (Estats Units) han signat un acord de col·laboració per mostrar les exposicions científiques creades per la Fundació La Caixa a diversos museus internacionals fins al 2029, i per fer arribar els continguts creats pel museu novaiorquès a la xarxa de centres CaixaForum i CosmoCaixa.

Les exposicions abasten una àmplia gamma de temes científics, com la percepció humana, l’evolució, l’antropologia i la tecnologia. Aquest estiu, gràcies a aquesta col·laboració, es podrà veure al Museu de la Ciència CosmoCaixa de Barcelona una activitat sobre exploració espacial creada per l’AMNH.

“A través del coneixement científic, podem afrontar els desafiaments més grans d’aquest segle. Fer accessible la ciència, motor inesgotable de progrés social, a tots els ciutadans d’una manera comprensible i atractiva és un dels objectius de les exposicions de la Fundació La Caixa. Estem encantats que continguts del màxim rigor i qualitat que ja s’han pogut gaudir a la nostra xarxa de centres facin ara el salt a altres museus a través d’un soci de valor inestimable com és l’American Museum of Natural History»”, ha dit el director general adjunt de la Fundació La Caixa, Joan Ramon Fuertes.

Signa un acord amb l’American Museum of Natural History que li permetrà mostrar, també, els continguts creats pel museu novaiorquès

El president de l’AMNH, Sean M. Decatur ha subratllat que “L’American Museum of Natural History fa molt de temps que està compromès amb l’ampliació de la comprensió pública de la ciència, i la Fundació La Caixa s’ha dedicat a aquest mateix propòsit”. Així, ha afegit que “La ciència ens pertany realment a tots i ens pot ajudar a comprendre el nostre lloc al món i a l’univers. Aquesta col·laboració és una oportunitat increïble perquè les nostres dues institucions traslladin les meravelles dels descobriments científics a un públic mundial».

L’acord també ofereix l’oportunitat que ambdues institucions duguin a terme activitats conjuntes, i que la xarxa de centres CaixaForum i CosmoCaixa acullin exposicions creades per l’AMNH.

Una quarantena d’alumnes catalans estudiaran a l’estranger becats per La Caixa
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram