La delegació catalana al fòrum China Automotive [Foto: Govern]

Catalunya s’ha presentat com el territori europeu propici perquè les empreses xineses desenvolupin els seus projectes industrials. Dins del fòrum China Automotive, una delegació encapçalada pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha posat sobre la taula les seves oportunitats i els seus actius com a destinació propícia per a noves inversions productives.

El conseller Roger Torrent ha assegurat que “Catalunya és el territori europeu perfecte perquè les empreses xineses trobin aliats institucionals i privats i puguin desenvolupar qualsevol projecte empresarial i industrial” i ha estat acompanyat pel director general d’Indústria, Oriol Alcoba. L’arribada recent de la companyia xinesa Chery a Barcelona suposa una fita inèdita, i és que serà la primera empresa del país a produir cotxes elèctrics a Europa.

Torrent també ha recordat que “Catalunya té una posició estratègica a l’Estat i europea, amb unes connexions terrestres, aèries i portuàries internacionals de primer nivell, un teixit industrial fort i un ecosistema d’innovació de prestigi”, mentre que Alcoba ha subratllat les fortaleses catalanes quant a la indústria centrada en l’automoció. Les 350 companyies que treballen en el sector i les més de 1.700 empreses emergents alineades amb les indústries del país i d’Europa enforteixen el territori català, unides amb la presència del centre de referència mundial Idiada i els centres tecnològics i de recerca, les universitats i les grans infraestructures científiques com el Barcelona Supercomputing Center.

La delegació catalana a la Xina s’ha fet sentir al fòrum China Automotive i ho fa amb l’objectiu de posicionar Catalunya com a destinació d’inversions productives. Així, ha visitat el centre d’R+D de la multinacional Chery a Shanghai i el parc tecnològic Zhangjiang High Tech, especialitzat en l’àmbit dels semiconductors.

Torrent viatja a la Xina per participar en la principal trobada del sector de l’automoció al país
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram