Estrena de l’exposició amb la delegada del Govern a l’Europa Central, Krystyna Schreiber [Foto: Adam Horanič]

Fins l’11 d’agost, la delegació del Govern a Europa Central i la ciutat de Prešov a Eslovàquia conviden a un projecte d’intercanvi cultural únic: #PrešovUnlimited, a la galeria Caraffka. Aquesta iniciativa pretén fomentar la comprensió i l’apreci mútus mitjançant l’art i el diàleg, un mètode desenvolupat per l’artista europea Beate Winkler.

Aquest projecte inclou l’exposició “HOPE” (en català “Esperança”) de l’artista Beate Winkler, una interacció artística amb els visitants, així com el conjunt de tallers “Interconnected” (en català “Interconnectats”) per a joves participants, desenvolupats per l’artista català Eduard Ruiz representant l’escola Massana d’art i disseny de Barcelona.

La col·laboració entre Prešov i Catalunya posa de manifest els valors compartits d’obertura, diversitat i perspectiva de futur. Aquests punts comuns seran celebrats i explorats mitjançant una sèrie d’exposicions i esdeveniments interactius.

Foto: Govern

La delegada de la Generalitat de Catalunya a l’Europa Central, Krystyna Schreiber, subratlla la importància de la internacionalització de l’art popular català i la cooperació regional transfronterera: “Estem molt orgullosos que un país de la delegació com és Eslovàquia hagi estat escollit per convertir-se en un gresol per a la cultura i els pobles català i eslovac, impulsant així conjuntament l’esperit europeu. Al mateix temps, és una gran oportunitat per a la internacionalització de la cultura catalana i de la societat civil catalana”.

Al final de la cooperació de gairebé un mes, l’amistat entre Catalunya i Prešov culminarà amb el major festival internacional de la cultura catalana, l’Aplec Internacional de la Cultura Catalana 2024, que tindrà lloc del 9 a l’11 d’agost amb la participació de més d’un miler de catalans.

L’Aplec Internacional 2024 a Prešov reunirà més de 600 actuants de la cultura popular catalana
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram