Eduard Pujol, en una de les seves intervencions com a diputat de Junts al Congrés espanyol [Foto: Congresso de los Diputados]

El diputat de Junts al Congrés, Eduard Pujol serà el nou portaveu al Senat, en substitució de l’històric Josep Lluís Cleries, i el seu salt a la cambra alta espanyola provocarà l’entrada com a diputat de Junts al Congrés de Josep Pagès.

Junts proposarà l’actual diputat al Congrés Eduard Pujol, l’exdiputat al Parlament Francesc Ten i la senadora Teresa Pallarès com a nous senadors per designació autonòmica. Ho va decidir aquest cap de setmana la permanent del partit després que la Junta de Portaveus del Parlament acordés com es repartiran els senadors que la cambra escull al Senat: el PSC i Junts en tindran tres cadascun i n’hi haurà dos per a ERC i el PP.

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García; el PP, Lorena Roldán

D’altra banda, el PSC proposa com a senadors de designació autonòmica l’exalcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, -que ho és des de fa un any- i Antoni Poveda -que ocupa aquest càrrec des del 2021-, i al mateix temps, volen que ho sigui l’exalcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant Alfons García.

El PPC ha proposat la diputada Lorena Roldán com a senadora per designació autonòmica aquesta legislatura, qui ja va ser-ho entre el 2018 i el 2020, quan era diputada de Cs al Parlament.

El termini per presentar les candidatures a senador s’acaba aquest dilluns.

Junts registra una iniciativa al Congrés perquè Espanya reconegui Kosovo com a estat sobirà
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram