Foto: Freepik

La seu de la delegació del Govern als Estats Units i el Canadà, a Washington, i l’oficina de Nova York ja poden expedir-se certificats digitals idCAT. Es tracta d’una eina que permet als usuaris identificar-se en línia per fer tràmits i gestions de la Generalitat i signar de forma digital, i s’adreça a la comunitat catalana de l’Amèrica del Nord. Així, els certificats digitals idCAT ja s’expediten a Buenos Aires (Argetina), Berlín (Alemanya) i Ciutat de Mèxic (Mèxic).

La primavera passada, la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, va assegurar que la possibilitat de fer aquest tràmit des de l’estranger posa de manifest “l’aposta del Govern per acostar l’administració catalana a l’exterior”. “Volem que les delegacions del Govern siguin un punt de trobada”, va apuntar.

Per demanar l’idCAT cal fer la sol·licitud per internet i anar a alguna de les oficines de la Delegació del Govern per verificar la seva identitat. L’idCAT és un servei d’identificació que permet verificar la identitat d’una persona amb un alt nivell de seguretat. Per això, només es pot demanar presencialment en una de les entitats de registre autoritzades.

A l’Amèrica del Nord, cal expedir-ho a la seu de la delegació del Govern a Washington DC (1441 L St. NW Suite 540
Washington, DC 20005), els dimarts i dijous de 10:00 h a 13:00 h i de 14:30 h a 16:30 h. També a l’oficina de la delegació del Govern a Nova York (655 3rd Ave Suite 1830 New York, NW 10017). Cal demanar cita enviant un correu a [email protected].

Un certificat amb un alt nivell de seguretat

L’idCAT és un servei d’identificació que permet verificar la identitat d’una persona amb un alt nivell de seguretat. A banda de completar tràmits a nivell català, també permet fer sol·licituds en l’àmbit europeu, ja sigui per accedit a ajuts, subvencions o completar registres. És per això que, a diferència de l’idCAT Mòbil, només es pot demanar presencialment en una de les entitats de registre autoritzades i l’ha d’expedir personal amb formació específica.

Juntament amb Berlín, la delegació del Govern a Mèxic també podrà expedir certificats idCAT a partir del pròxim 2 de maig. L’arribada d’aquesta eina a la capital alemanya arriba després que el Govern presentés una primera prova pilot l’any passat a la delegació del Govern del Con Sud, amb seu a Buenos Aires (Argentina). Des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa al país sud-americà, una cinquantena de persones han tramitat l’idCAT des de les seves oficines.

A banda de donar a conèixer les novetats vinculades als serveis que el Govern posa a disposició dels catalans residents a l’estranger.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram