Un dels paratges d’Ordino, a Andorra [Foto: Quim Miró]

La Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Andorra ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials per ‘explicar’ el país a aquells catalans que hi acabin d’arribar, que tinguin previst venir-hi a viure o que, simplement tinguin interès a conèixer Andorra una mica millor. Ho farà a través de dotze fils divulgatius que s’han començat a publicar aquesta setmana al perfil X de la delegació (@catalonia_AD). Cada setmana se’n publicarà un de nou, fins a final d’any.

La campanya consta d’alguns fils destinats a difondre aquella informació bàsica o de servei que convé conèixer quan s’arriba al país. Així, s’expliquen els tràmits que cal fer, on s’han de realitzar o qui subministra els principals serveis bàsics. A banda, també inclou alguns fils on s’ofereixen algunes nocions bàsiques sobre la història d’Andorra, la seva organització territorial i administrativa, les seves institucions o les seves tradicions, entre altres elements.

L’objectiu d’aquest segon apartat de fils és divulgar entre els catalans i catalanes aquells elements més vinculats a la realitat i al patrimoni del Principat que en alguns casos no són prou coneguts a l’altra banda del riu Runer i que convé conèixer si es vol venir a viure al país. La campanya anirà alternant setmanalment aquesta mena de continguts amb els fils més encarats a oferir informació de servei.

Aquesta iniciativa se suma a altres accions que ja ha posat en marxa la Delegació per acompanyar al col·lectiu resident i fronterer, com ara la Guia d’acollida o l’eina Amics de la Delegació. L’objectiu és que, de cara a l’any que ve, aquesta campanya de continguts divulgatius es pugui ampliar amb unes càpsules audiovisuals.

Una agència catalana farà la campanya informativa d’una consulta vinculant del Govern d’Andorra
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram