El fins ara portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, liderarà l’acció exterior del Govern d’Illa [Foto: Laura Busquets / ACN]

Jaume Duch i Guillot (Barcelona, 1962) serà el nou conseller d’Acció Exterior i Unió Europea del Govern de Salvador Illa. Fins ara portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu durant la darrera dècada, Duch rellevarà la fins ara consellera Meritxell Serret. El traspàs és previst per aquest dilluns.

Llicenciat en Dret, va exercir com a professor de Dret Internacional Públic a la Universitat de Barcelona (1986-1990). Duch va iniciar la seva carrera al Parlament Europeu el 1989 a Luxemburg. Va ser membre de la junta directiva del Centre Català de Luxemburg (1989-1996).

Després va fer el salt a Brussel·les, com a assessor de l’eurodiputada de CiU, Concepció Ferrer (UDC). Va ser cap de premsa del Parlament Europeu (1999-2006) i conseller de premsa de l’Oficina del llavors President del Parlament Europeu, José María Gil-Robles (1997-1999).

És autor de publicacions, articles i comunicacions sobre qüestions relatives a les institucions de la Unió Europea, al dret comunitari i a la comunicació europea. És membre del Consell consultiu de la Fondation Jean Monnet, amb seu a Lausanne (Suïssa).

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va atorgar-li el premi al Millor Portaveu (2014) per la seva tasca al Parlament Europeu.

Els consellers i conselleres del govern d’Illa

Miquel Sàmper serà el nou conseller d’Empresa i Treball [Foto: Blanca Blay / ACN]

A banda del departament d’Acció Exterior i Unió Europea, la resta de consellers i conselleres del nou govern socialista la integren Albert Dalmau (Presidència), Alícia Romero (Economia), Núria Parlon (Interior), Sílvia Paneque (Territori, Transició Ecològica i Habitatge i també portaveu del Govern), Miquel Sàmper (Empresa i Treball), Ramon Espadaler (Justícia i Qualitat Democràtica), Olga Pané (Salut), Esther Niubó (Educació), Francesc Xavier Vila (Política Lingüística), Sònia Hernández Almodóvar (Cultura), Berni Álvarez (Esports), Mònica Martínez Bravo (Drets Socials i Inclusió), Eva Menor (Igualtat i Feminisme), Núria Montserrat (Universitats i Recerca) i Òscar Ordeig (Agricultura).

D’altra banda, Javier Villamayor serà secretari del Govern i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el cap de gabinet del president. Ferran Pedret serà el nou president del grup parlamentari del PSC-Units per Avançar al Parlament de Catalunya, en substitució de Salvador Illa.

Salvador Illa pren possessió com a 133è president de la Generalitat
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram