Duch i Serret, durant el traspàs de la conselleria [Foto: Marc Font – ACN]

El nou conseller d’Unió Europea i Acció Exterior, Jaume Duch, ha rebut el traspàs de cartera a través de Meritxell Serret, la titular sortint. En un acte que ha tingut lloc a la Casa dels Canonges, Serret li ha lliurat un dossier i un dispositiu USB en què s’expliquen els projectes que es troben en marxa per part del departament.

Amb la formació del nou executiu, la conselleria ha canviat lleugerament el seu nom i avantposa la Unió Europea en la seva nomenclatura. Per tant, no perd la mirada exterior, però reforça el seu focus en el continent europeu. Duch, l’escollit per president Salvador Illa, arriba al càrrec havent estat el portaveu i el director general de Comunicació del Parlament Europea durant la darrera dècada.

En aquest sentit, ha assegurat que posarà la seva experiència al servei de la conselleria i ha subratllat que “es poden fer moltes coses ben fetes. Govern nou, prioritats i endavant”.

Per la seva banda, Meritxell Serret s’ha expressat “orgullosa del llegat” que deixa a Duch i ha afirmat que espera que “continuïn les polítiques i l’aposta clara per ser un soci fiable a les institucions europees i per continuar l’aposta per una veu clara i pròpia de Catalunya al món”.

Jaume Duch, nou conseller d’Acció Exterior i Unió Europea
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram