El president Illa i la resta de consellers i conselleres del nou govern català, al Monestir de Poblet [Foto: Govern]

Augmentar la influència de Catalunya a una Unió Europea més forta i més solidària, la internacionalització de la nostra economia, l’oficialitat del català i el compromís d’assolir el 0,7% en AOD el 2030 és l’encàrrec que el conseller d’Unió Europea i Acció Exterior,  Jaume Duch, ha rebut del president de la Generalitat, Salvador Illa, per aquest nou mandat.

El cap de l’Executiu assenyala que en un context global marcat per la invasió russa d’Ucraïna, la inestabilitat al Pròxim Orient, l’avenç tecnològic i el canvi climàtic, és crucial que Catalunya no es mantingui al marge i reforci els vincles amb Europa i participi activament en els àmbits de decisió europeus i internacionals.

El president demana al conseller que centri els seus esforços en la internacionalització econòmica, en augmentar la influència de Catalunya a les institucions de UE i treballar per l’oficialitat del català a la UE en col·laboració amb el Govern espanyol. També li demana impulsar una cooperació al desenvolupament, amb l’objectiu d’arribar al 0,7% d’AOD el 2030.

Aquest cap de setmana, el nou executiu català s’ha reunit a Poblet en una jornada de treball per perfilar el pla de govern i concretar les prioritats per aquesta legislatura després de la presa de possessió.

Lorena Elvira, nova secretària general del Departament d’Unió Europea i Acció Exterior
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram