El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Eduard Pujol [Foto: Junts]

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Eduard Pujol, ha advertit al govern espanyol que “Junts no acceptarà cap nova proposta de cafè per a tots. O concert econòmic, o concert econòmic”. Per a Pujol, el govern espanyol fa “trampes” i “fer trampes només pot empitjorar les coses amb Junts”, ha avisat dirigint-se a la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, en la seva compareixença aquest dimecres a la cambra alta. “Ull amb les trampes i els efectes especials perquè ni Junts ni Catalunya estem per massa jocs”, ha incidit.

“Amb qui se la juga el govern espanyol i a qui ha de convèncer és a Catalunya i a Junts, el dels 7 vots clau al Congrés”, ha advertit Pujol a Montero. En aquest sentit, ha exigit que el govern espanyol compleixi amb l’Acord de Brussel·les, que ha recordat que s’està negociant amb un mediador internacional. “No prenguin una direcció contrària a l’acord perquè, perquè en cas contrari, game over i fins aquí”, ha dit Pujol, i ha afegit que “tot i que el PSOE de Catalunya mai els plantarà cara i que Illa farà tot el que vostès li manin, si el Gobierno torna a enganyar Catalunya, amb Junts no comptin”.

“Si no compleixen amb l’acord de Brussel·les, game over i fins aquí”, adverteix el portaveu de Junts al Senat

Per a Pujol, l’acord entre PSOE i ERC, és un “gran engany, un somni d’estiu i amb què ERC es deixa prendre el pèl i decideix fer el contrari del que el país necessita”. Una proposta amb què, segons el portaveu al Senat, “el PSOE ha dissenyat un Lampedusa econòmic. És a dir, fer veure que tot canviarà perquè finalment tot quedi igual”.

En aquest sentit, Pujol ha assegurat que “Catalunya no vol més quotes obligatòries fixades pels mateixos de sempre”. “Catalunya paga el cafè, la cafetera, l’aigua, les tasses, el sucre… i ja n’estem farts”, ha dit. En aquesta línia, ha assenyalat que “si la fórmula per a frenar l’espoli fiscal irraonable que ofega Catalunya és passar del cafè per a tots al calimotxo fiscal, Junts diem que no”.

Bailac: “La sobirania fiscal és una necessitat per al país”

La portaveu d’Esquerra Republicana al Senat, Sara Bailac [Foto: ERC]

La portaveu d’Esquerra Republicana al Senat, Sara Bailac, ha destacat que “la sobirania fiscal no és un privilegi”, sinó “una necessitat per al nostre país i els serveis públics”, i ha assegurat que “Esquerra Republicana no pararà fins aconseguir-la”. Bailac ha defensat el finançament singular com l’única via per revertir el dèficit fiscal i recaptar, gestionar i liquidar tots els impostos que es paguen a Catalunya: “Necessitem un model de finançament singular que posi fi a l’espoli fiscal i ens permeti gestionar els nostres recursos”.

En aquest sentit, Bailac ha recordat que el dèficit fiscal crònic, resultat d’un sistema de finançament opac i arbitrari, se situa en uns 22.000 milions d’euros anuals, “una situació insostenible que any rere any mina les nostres capacitats econòmiques i socials”.

“Catalunya no podrà disposar plenament dels recursos sense un Estat propi”, diu la portaveu d’Esquerra al Senat

La portaveu ha admès que “Catalunya no podrà disposar plenament dels recursos sense un Estat propi, per això volem la independència”, però que “mentre no l’aconseguim, hem de revertir el dèficit fiscal i assegurar que cada euro que surt de Catalunya reverteixi en el benestar de la nostra ciutadania i en la qualitat dels nostres serveis públics”.

Així mateix, Bailac ha emplaçat la vicepresidenta Montero al “compliment íntegre de l’acord per a un nou model de finançament singular per a Catalunya, tal com ha estat pactat”, recordant-li que “els acords s’han de complir, no fer-ho tindria conseqüències”. També li ha reclamat que “el Govern de l’Estat compleixi íntegrament els compromisos acordats”.

Illa, des del Parlament: “Catalunya ha de tornar a tenir veu i ser capdavantera a Europa”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram