Carmen Xol i Clemencia Yat expliquen el cas Sepur Zarco a Tortosa [Foto: Govern]

Tortosa ha encetat la primera activitat del programa Biblioteques Sense Fronteres, que té per objectiu donar a conèixer situacions de vulneració de drets humans i proporcionar recursos per a l’acció per contribuir a la construcció d’una ciutadania global transformadora.

En la primera sessió es va recollir el testimoni de les àvies del cas Sepur Zarco, un grup de dones guatemalenques que, amb la seva lluita, han aconseguit una sentència judicial històrica de reparació sobre esclavatge sexual i domèstic.

Amb el títol ‘Llegint gèneres: un món més just per a les dones’, el cicle vol apropar al públic de les biblioteques catalanes les circumstàncies de dones i nenes que, arreu del món, continuen patint diferents formes de desigualtats i violències. Els seus drets civils, polítics, socials i culturals no estan garantits a molts països del Sud Global i sovint es veuen abocades a greus vulneracions i situacions de discriminació.

La violència i l’explotació sexuals continuen suposant un problema enorme arreu del planeta i la falta de representació als espais de poder dificulta en gran mesura la transformació de les estructures que perpetuen les desigualtats.

El programa Biblioteques Sense Fronteres es duu a terme anualment des de l’any 2017, amb una temàtica escollida per a cada edició. És una iniciativa impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Una mostra de l’Hospital de Cerdanya a París reforça la cooperació sanitària entre Catalunya i França
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram