Un grup d’estudiants al centre de Brussel·les [Foto: Freepik]

22 escoles catalanes participen en el programa ‘Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu’ el curs 2024-25 que promou l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. S’adreça a estudiants de centres d’educació secundària, de formació professional i d’educació especial (3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP).

Es tracta d’una iniciativa de la Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu que vol apropar el funcionament del treball legislatiu i polític de la institució. Els centres participants es comprometen a tenir un InfoPoint sobre el Parlament Europeu; treballar materials didàctics proporcionats per la institució (disponibles als 24 idiomes oficials de la UE i les llengües cooficials de l’Estat espanyol); realitzar activitats al llarg del curs acadèmic relacionades amb la UE; i fer el 9 de maig, Dia d’Europa.

Els estudiants faran tallers d’alfabetització mediàtica i contra les ‘fake news’ aquest curs

Les escoles catalanes que participen en el programa 2024-25 són Jesuïtes Sarrià (Barcelona), INS Joaquima Pla i Farreras (Sant Cugat del Vallès), Institut Pau Vila (Sabadell), Institut Torre del Palau (Terrassa) INS Josep Lluís Sert (Castelldefels), Institut Moianès (Moià), Institut El Palau (Sant Andreu de la Barca), Institut Illa de Rodes (Roses), Institut Josep Brugulat (Banyoles), Vedruna Sagrat Cor (Tarragona), INS Ponts d’Icard (Tarragona), INS Manuel de Montsuar (Lleida), Institut Maria Rúbies (Lleida) i Institut Joan Solà (Torrefarrera).

A més, vuit centres més ho fan en qualitat d’escoles mentores: Colegio San Gabriel, Escola Pia Nostra Senyora (Barcelona), Escola El Cim (Terrassa), INS Badia i Margarit (Igualada), Fundació Llor (Sant Boi de Llobregat), Institut Celrà (Celrà); Institut Antoni de Martí i Franquès (Tarragona) i INS Salvador Espriu (Salt). Un centre pot ser Escola Ambaixadora durant un màxim de tres cursos acadèmics.

“El Programa Escoles Ambaixadores s’ha convertit en un dels projectes més reeixits per fomentar la ciutadania europea activa entre els joves”, assegura el cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, ​​Sergi Barrera. “La nostra oferta formativa als centres per a aquest curs seran tallers d’alfabetització mediàtica i de lluita contra les fake news, a més de trobades amb eurodiputats i la celebració conjunta, un any més, del Dia d’Europa”, ha reblat.

A les deu edicions del programa hi han participat un total de 34 centres catalans. A nivell europeu, a la darrera edició van participar 2.159 escoles i 35.906 estudiants de tota la Unió Europea.

El cap de l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, visita l’Espai Línia
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram