
El president Illa durant la Festa del Primer Oli de Jaén, el cap de setmana a Sabadell [Foto: Govern]
La visita d’Illa a Brussel·les coincideix amb la posada en marxa per part del Govern del Pla Brussel·les, un document que pretén “rellançar la relació de Catalunya amb les institucions europees” i “recuperar temps i espais” a Brussel·les. L’estratègia per reforçar “la presència i capacitat d’influència” catalana a les institucions europees la liderarà el Departament d’Unió Europea i Acció Exterior de Jaume Duch.
L’oficialitat del català, l’habitatge, la política agrària comuna, la modernització de l’administració pública, la cooperació al desenvolupament i el nou Pacte pel Mediterrani seran alguns dels aspectes rellevants del pla dissenyat pel govern socialista.
Una agenda atapeïda
A més de reunir-se amb la presidenta del Parlament europeu, Roberta Metsola, el president Illa té previst una trobada amb el president del Comitè de les Regions, Vasco Alves Cordeiro; el director executiu de Chips Joint Undertaking, Jari Kinaret; i amb diversos presidents autonòmics: María Chivite (presidenta de la Comunitat Foral de Navarra), Fernando Clavijo (president del Govern de Canàries) i el lehendakari, Imanol Pradales.
A més, Illa intervindrà en l’acte ‘Power Regions of Europe’ juntament amb altres presidents i representants de governs regionals europeus. També oferirà dues conferències a l’European Business Summit i una altra moderada pel corresponsal del Financial Times, Andy Bounds.
El president de l’Executiu català es trobarà a la Delegació del Govern davant la UE amb estudiants catalans del Col·legi d’Europa de Bruges i becaris catalans a les institucions europees amb la presència de la delegada del Govern a Brussel·les, Esther Borràs.
Pla Brussel·les: el Govern busca “recuperar temps i espais” de Catalunya a la Unió Europea