Aracne ha estat reconeguda per la seva capacitat de predir imperfeccions que tenen lloc en les màquines circulars de gènere de punt i les quals són provocades per l’estat de components crítics de la màquina. Així, permet reduir els defectes de producció en més d’un 60% i evita el malbaratament de matèria durant el procés de fabricació, alhora que redueix l’impacte ambiental.
Dins la indústria tèxtil, es generen 92 milions de tones de residus i el 25% d’aquests, provenen del procés de fabricació del teixit. Aracne sorgeix, doncs, per analitzar a temps real l’estat de degradació dels components més crítics dins del mateix procés. Tot plegat, amb l’objectiu de dur a terme un control predictiu a partir de tecnologies digitals que evitin altres problemes.
L’spin-off nascuda d’Eurecat aporta una innovació que tindrà un impacte directe sobre els teixidors de gènere de punt i sobre els constructors de màquina circular d’un gran diàmetre. I ho fa amb una tecnologia de predicció i de control de qualitat que es troba en un procés d’adaptació a altres processos de la cadena de valor del tèxtil.
Eurecat, premiat a Madrid per un projecte enfocat en els nous automòbils