L’informe 2024 de l’Observatori de Barcelona ha fet una fotografia dels indicadors econòmics i socials que envolten la capital catalana i, entre d’altres, destaca la dinovena posició en el rànquing de competitivitat global i la novena en la taula europeu. A més, és la segona ciutat del món quant a captació de projectes d’inversió estrangera i la primera al continent europeu.

En la taula mundial, és 19a pel que fa a la seva competitivitat, destacant en categories com l’habilitat, l’accessibilitat o la interacció cultural i ha guanyat tres posicions respecte a la classificació de l’any anterior, superant Zúric (Suïssa), Los Angeles (Estats Units) i Dublín (Irlanda). A més, és la segona que atrau més inversió internacional, superada per Bangalore (Índia), en un període de cinc anys en què ha captat 184 projectes.

La capital catalana és la segona ciutat del món amb més projectes estrangers

En clau tecnològica, la taxa d’activitat emprenedora de la població resident a la província de Barcelona és del 8,3% i supera la de Catalunya, que és del 7,6%. Aquesta taxa llegida en perfil femení és del 7,3%, un valor similar al d’Europa. A més, ha rebut 6.300 milions de dòlars procedents d’inversors internacionals durant el període 2015-2024, el vuitè millor registre.

De nou, torna a atraure molts treballadors estrangers i és la novena ciutat escollida per desenvolupar la carrera professional. Londres (Regne Unit) es manté al capdamunt d’aquesta llista i la Ciutat Comtal ha superat Sydney (Austràlia), París (França) o Toronto (Canadà).

Pel que fa a la mobilitat sostenible, és dotzena i salta nou posicions des del 2023, mentre que en referència al transport públic, destaca per les infraestructures per al vianant i per la implantació de projectes pioners a Europa. I per primer cop, ha ingressat en el grup de les 30 ciutats marítimes capdavanteres, com a número 27 al món i vuitena a Europa.

Barcelona ha duplicat les xifres d’inversió estrangera durant el 2023
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram