Estudiants de Tèxtil de la UPC [Foto: UPC]

Una seixantena d’estudiants visitaran l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) del 14 al 18 de juliol i hi duran a terme un programa d’activitats a l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER). Aquesta trobada s’emmarca en l’acord de col·laboració entre l’institut i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i pel qual participen en el projecte europeu FEA-VEE. Tot plegat, s’emmarca en el programa Erasmus+, cofinançat per la Unió Europea.

El projecte FEA-VEE es dirigeix a estudiants universitaris, de Formació Professional  i acabats de graduar, que tindran l’oportunitat de desenvolupar i millorar les seves habilitats en un entorn internacional, i ampliar la seva xarxa professional. També s’enfoca en el professorat, que podrà aprofundir i actualitzar la seva oferta formativa i, finalment, a PIMES de la indústria tèxtil i de la moda, que podran atraure una mà d’obra més qualificada orientada a la transició eco-sostenible del sector.

Els  60 estudiants europeus de Moda o Tèxtil o recentment graduats que fan l’estada formativa a Terrassa participaran durant una setmana en una experiència completa amb formacions especialitzades a càrrec de professionals del sector, visites guiades a empreses tèxtils per conèixer de primera mà els processos productius, un recorregut pel campus tèxtil de la UPC per descobrir les seves instal·lacions i recursos, la participació en una hackathon per fomentar la innovació col·laborativa, un taller per compartir experiències i bones pràctiques, així com activitats culturals i espais de trobada per afavorir el treball en xarxa.

Amb 12 socis de sis països europeus (Grècia, Alemanya, Suècia, Bulgària, Espanya i Romania), el projecte FEA-VEE permet interaccions i intercanvis entre proveïdors de Formació Professional, Universitats i representants de la indústria.

De Boston a Barcelona: estudiants del MIT comparteixen aprenentatges de matèries STEM
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram