
El president Illa, amb els consellers Sàmper i Duch, a Pequín [Foto: Govern]
El cap de l’Executiu ho ha dit durant la celebració d’una trobada gastronòmica organitzada per l’Agència Catalana de Turisme, on Catalunya ha posat en valor la singularitat i l’excel·lència de la seva cuina. L’acte ha comptat amb la participació del restaurant Disfrutar, considerat el millor del món 2024 segons The World’s 50 Best Restaurants.
“És temps d’estrènyer les relacions entre Catalunya i la Xina” ha assenyalat el president
L’esdeveniment s’ha celebrat en el marc del programa Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una iniciativa que està portant la cuina catalana a les principals capitals gastronòmiques del món i que el president ha destacat que està servint per “donar-nos a conèixer millor a través de la nostra gastronomia i reforçar els vincles amb la Xina”.
Alhora, el programa ha reforçat els lligams amb el mercat xinès i ha posicionat la cuina catalana com un element central de promoció, amb l’objectiu de fidelitzar visitants i consolidar Catalunya com una destinació de referència basada en la qualitat, l’autenticitat i l’excel·lència.
Durant el seu discurs, el president Illa ha agraït “l’hospitalitat que ens han demostrat les autoritats xineses i el poble xinès, no només a nosaltres en aquest viatge, sinó també a les empreses i ciutadans catalans que fa temps que han decidit establir-se a la Xina”.
A més del president de la Generalitat, a l’acte també hi ha assistit el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, i la directora de l’Agència Catalana de Turisme, Arantxa Calvera. També hi han assistit 150 personalitats dels àmbits institucional, empresarial, cultural i científic.
El president Illa anuncia que el proper curs es recuperarà l’ensenyament del català a la Xina