La Direcció General de Política Regional i Urbana (DG REGIO) de la Comissió Europea ha convocat el programa Youth4Regions, una nova beca per joves periodistes i estudiants de periodisme interessats en els afers de la Unió Europea, particularment en descobrir què està fent a la seva regió. Els guanyadors seran convidats a una estada a Brussel·les del 6 a l’11 d’octubre d’aquest 2019. La data límit de presentació és el proper 15 de juliol.

Les aspirants al programa hauran d’enviar un article curt i original (400-1000 paraules) o un vídeo curt (2-3 minuts). El treball haurà de descriure un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la temàtica és de lliure elecció.

El programa de l’estada exeterior ofereix formació sobre periodisme i política regional de la UE;  rreballar conjuntament amb periodistes de renom durant la Setmana de les Regions de la UE
Visites a la seu dels mitjans de comunicació i institucions de la UE. Un cop acabat el programa, els alumnes passaran a formar part del Youth4Regions Alumni, una xarxa d’antics participants del programa interessats en els afers de la UE.

Per tal d’optar a la convocatòria i als beneficis del programa, però, s’han de complir els requisits següents: interès pel que està fent la política regional de la UE a la seva regió; antecedents en periodisme (ja siguin estudis o experiència laboral); ser un ciutadà de la UE o un país veí d’entre 18 i 30 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram