Font: Generalitat de Catalunya

Un 70,1% dels catalans avala la xarxa de delegacions de la Generalitat i dos de cada tres, a favor d’una política d’acció exterior pròpia. Així es desprèn de l’enquesta Òmnibus 2019 del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que corrobora que la majoria dels ciutadans considera pertinent que el Govern desenvolupi la xarxa de delegacions a l’exterior perquè Catalunya sigui present al món i hi tingui una veu pròpia, així com per incrementar les inversions i exportacions.

La publicació d’aquestes dades per part del CEO plasma, per tant, un ampli suport a la tasca que fan als diferents punts del món les delegacions del Govern, que coordinen tant l’acció exterior de la Generalitat com les diferents oficines governamentals que l’executiu té a l’estranger.

Les dades desglossades, a més, reflecteixen el suport en funció dels partits que voten els enquestats: més del 90% de votants d’ERC, JxCat i la CUP avalen la feina de les delegacions, i també ho fan la majoria dels simpatitzants dels comuns (75,3%). De la mateixa manera, més de la meitat dels electors del PSC també estan a favor de la xarxa d’oficines a l’exterior de la Generalitat (50,5%). Només els votants del PP i de Ciutadans discrepen de l’existència de les delegacions, ja que tan sols un 33,3% i un 22,2%, respectivament, les aproven.

Els resultats de l’enquesta demostren un ampli suport al fet que el Govern desplegui una política d’acció exterior pròpia. Segons les dades del CEO, un 63,4% dels enquestats, és a dir, dos de cada tres, avala aquesta afirmació, mentre que un 22,3% la rebutja.

Així mateix, la majoria dels consultats –un 72,4%– també creu que Catalunya ha de tenir una veu pròpia davant les institucions europees sobre els temes en què té competències, com ara cultura, política agrària, energia o l’acollida de refugiats.

Per realitzar aquest sondeig, el CEO va dur a terme enquestes personals a una mostra de 1.200 persones del 3 al 25 de juny d’enguany. Les dades recollides formen part del treball de camp de l’enquesta que el centre publicarà al setembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram