Font: Generalitat de Catalunya

Isidre Sala és el nou delegat del Govern de Catalunya als Estats Units i el Canadà. Així ho ha aprovat aquest dimarts la Generalitat i relleva, així, Victòria Alsina al capdavant de la delegació. Sala, que des de l’abril d’enguany era director general d’Afers Globals del departament d’Acció Exterior, s’ha encarregat d’establir la cooperació entre el Govern i organitzacions multilaterals amb l’objectiu de maximitzar la contribució de Catalunya als principals reptes globals.

Abans de la seva etapa com a director general, Sala va treballar com a expert en institucions financeres internacionals i altres organitzacions internacionals. Però gran part de la seva carrera professional l’ha desenvolupat a ACCIÓ, des del 2004 al 2014, on va ser director de la divisió de cooperació internacional des del 2008.

Sala, llicenciat en Ciències Econòmiques, té un màster en Diplomàcia i Acció Exterior per la Universitat Pompeu Fabra i un postgrau en Estudis de Desenvolupament per la Universitat Autònoma de Barcelona. Alsina deixa la seva funció de delegada del Govern quan encara no havia complert un any en el càrrec. La gracienca va ser nomenada l’octubre de 2018.

En una piulada, Alsina ha confirmat la seva marxa de la delegació: “Ha estat un orgull i un privilegi representar Catalunya als Estats Units i el Canadà”. I torna a la docència com a directora acadèmica del Center of Urban Science & Progress de New York University.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram