Font: Generalitat de Catalunya

El Govern ha nomenat tres nous delegats a l’Argentina, a Mèxic i a Tunísia. Es tracta de David Poudevida, Lleïr Daban i Ahmed Benallal respectivament. Tots tres han estat escollits per mitjà d’un concurs públic, tal com s’ha fet amb l’elecció dels darrers delegats del Govern a l’exterior. La xarxa de delegacions amplia la seva cobertura a 39 països i ja són 15 els delegats del Govern a l’exterior

Amb la creació de les delegacions a Mèxic, a l’Argentina i a Tunísia, la Generalitat recupera la presència institucional a l’Amèrica Llatina i s’instal·la per primera vegada al continent africà. L’objectiu del Govern pel que fa a l’acció exterior catalana és tenir presència als cinc continents, atesa l’”absoluta necessitat d’internacionalitzar Catalunya en totes les seves vessants”, tal com ha valorat el conseller Bosch.

Els delegats s’han trobat aquest matí amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller Alfred Bosch i la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell. Bosch ha explicat davant dels mitjans que el president ha animat els representants del Govern a l’exterior a “difondre Catalunya en positiu” i a “treballar perquè sigui un país cada cop més pròsper, just i lliure”.

QUI SÓN ELS NOUS DELEGATS?

David Poudevida (1973, Barcelona), nou delegat del Govern a l’Argentina és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona i Executive MBA per IESE Business School. Ha estat durant catorze anys director de comunicació i màrqueting del Grup Bonpreu, i anteriorment, adjunt al director de màrqueting de AEG Hausgeräte Germany. En l’àmbit docent, ha impartit formació a la Universitat Pompeu Fabra (2008-2010), Universitat de Barcelona (2008-2010) i la Universitat Ramon Llull (2003-2008). Parla català, castellà i anglès, i té nocions d’alemany i francès. En els darrers 10 anys ha desenvolupat una trajectòria internacional participant en diversos projectes en mercats d’Àsia, els Estats Units, Sud-Amèrica i Europa. Més recentment, i des d’un vessant cívic, ha participat en diverses iniciatives per explicar el país en l’àmbit internacional.

Lleïr Daban (1984, Barcelona) és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Té un Màster en Màrqueting Polític per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials i un postgrau en Psicocreativitat per la UAB, a més de diversos cursos d’especialització en planificació estratègia i construcció del discurs públic. Des de l’any 2012, treballa com a consultor en comunicació estratègia a Mèxic; fins al 2014, a l’Instituto d’Artes y Oficios i posteriorment, com a director d’estratègia de Equipo de Campaña i, des de l’octubre de 2017, com a director d’Strategic. Des de l’any 2012, és també professor universitari convidat al Màster en Màrqueting Polític de l’ICPS.

Ahmed Benallal (1968, Tànger, Marroc) és llicenciat en Dret per la Universitat Sidi Mohamed Ibn Abdllah (Marroc). Té un Màster europeu en Mediació i un postgrau en Cultura de Pau i Drets Humans per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat director del Consell Islàmic Cultural de Catalunya (2003-2005), responsable de projectes d’immigració a APIP Barcelona (2006-2007), formador de mòduls d’interculturalitat i diversitat religiosa al Centre UNESCOcat de Barcelona (2009-2011) o responsable de projectes a l’associació Llum del Nord, entre d’altres. Parla català, castellà, àrab, francès i italià.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram