Des que dilluns passat, 14 d’octubre, es fes pública la sentència condemnatòria als polítics i líders socials catalans per part del Tribunal Suprem, el món ha alçat la veu per reclamar una solució democràtica i política del conflicte entre Catalunya i Espanya. En set dies s’han compatibilitzat més d’un centenar de concentracions arreu del món impulsades per les comunitats catalanes.

Aquest cap de setmana s’han fet 36 mobilitzacions arreu del món. A banda de la protesta per la sentència, les mobilitzacions s’han incrementat fruit dels espisodis de violència que s’ha viscut en els darrers dies als carrers i places de Catalunya, especialment a Barcelona.

D’Amsterdam a São Paulo passant per Sydney. Un dels fets més rellevants d’aquests dies han estat les concentracions que s’han fet a l’Estat espanyol. Fins a deu ciutats espanyoles -Madrid, Donosti, Bilbao, Oviedo, Almería, Segòvia, Màlaga, Múrcia o Palma de Mallorca- hi ha hagut protestes contra la decisió del Tribunal Suprem.

Segons el web catalansalmon, aquesta setmana continuaran les mobilitzacions. Aquest dilluns és prevista una concentració a Ljubljana (Eslovènia). Demà serà el torn de Buenos Aires (Argentina) i Jaén (Espanya) i en els propers dies és prevista a San Francisco i Houston (Estats Units), Hong Kong (Xina) i Manchester (Anglaterra).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram