Font: Delegació Govern EUA

El delegat del Govern als Estats Units, Isidre Sala ha visitat la Fundació Paulí Bellet, una associació que promou la cultura catalana a Washington DC. Fundada l’any 1987, l’associació és un lloc d’acollida dels catalans i catalanòfils de l’àrea de Washington DC. Sala es va reunir amb Elisenda Sola, responsable de la biblioteca.

La fundació porta el nom de Paulí Bellet Renyé, monjo de l’Abadia de Montserrat qui va viure a Washington DC. Eclesiàstic i professor especialitzat en llengües orientals, Bellet va enfortir la presència del català a la Universitat Catòlica d’Amèrica, a Washington DC. Abans havia exercit com a mestre a diversos centres europeus, entre els quals Oxford i Cambridge, a Anglaterra.

L’Associació disposa d’una Biblioteca Catalana que és alhora la seu social de l’Entitat. La biblioteca proporciona un element d’acollida a la comunitat catalana de Washington, i constitueix un recurs molt important per tal de mantenir el contacte i rebre informació de Catalunya.

La seu de l’associació, a més, permet l’organització dels cursos de català, del taller literari, així com la realització d’exposicions artístiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram