La bagenca Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha penjat la primera medalla d’or catalana en uns JJOO de la Joventut d’hivern. Costa l’ha obtingut en la prova d’esprint d’esquí de muntanya i després de superar a una de les gran favorites, la italiana Silvia Berra que ha pujat al segon calaix del pòdium. La francesa Margot Ravinel ha estat tercera per darrera de Costa i Berra.

Fins ara només el nord-català Martin Fourcade sabia el que era pujar el més amunt del pòdium en uns Jocs d’hivern. Fourcade ha aconseguit medalles en els JJOO de Sotxi 2014 (or) i tres ors més a Pyeongchang 2018 en Biatló.

El berguedà Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha penjat el bronze en tercer lloc en la prova d’esprint d’esquí de muntanya per darrera dels grans dominadors els italians Rocco Baldini i Luca Tomasoni. L’altre català participant a la prova, Marc Ràdua (CE la Pobla de Segur) ha acabat en cinquè lloc.

Ferrer i Ràdua competiran demà en la prova de relleus, una nova oportunitat per poder veure el potencial dels joves esquiadors de muntanya catalans.

Les medalles de la Maria Costa i l’Ot Ferrer se sumen la plata aconseguida pel patinador Nil Llop i són les tres primeres medalles de la història catalanes i de qualsevol esportista de l’estat espanyol en uns JJOO de la joventut d’hivern.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram