Font: Institut Ramon Llull

Antoni Ros Blasco (Barcelona, 1950) exposa un conjunt d’obres titulat ‘Confrontació’ que combina pintura i escultura al voltant de la figura de l’ocell com a metàfora de la condició humana. La mostra es pot veure fins el 13 de febrer al Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona a París.

El pintor català, que va ser convidat d’honor a la Triennale de París el novembre passat, mostra la seva obra caracteritzada per la seva equidistància entre allò abstracte i el figuratiu. La pintura de Ros Blasco és sòbria i imbuïda d’una gran força simbòlica que porta el seu tema preferit: la vida humana traduïda per figures totèmiques, sobretot ocells.

Ros Blasco va estudiar dibuix i expressió plàstica a l’Escola Massana de Barcelona i disseny gràfic i publicitat a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona. Del 1969 al 1974 va estudiar a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona on va obtenir el diploma de professor de dibuix i pintura.

Després d’una subvenció del govern francès, se’n va anar a França el 1976. Després va cursar cursos a l’Escola Nacional de Belles Arts de París on va ser professor de pintura a les Ateliers Beaux-Arts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram