Font: Generalitat de Catalunya

Una de les prioritats d’Exterior.cat és difondre la informació que generen les diferents delegacions del Govern arreu del món. Amb motiu del primer aniversari del web, des de les delegacions del Govern valoren la tasca feta.

Meritxell Serret, delegada del Govern a Brussel·les davant la Unió Europea
“Catalunya és una societat oberta i amb voluntat de projectar-se al món. Eines com el portal Exterior.cat són un altaveu per donar a conèixer el que fa el govern a l’exterior i la comunitat catalana, que en el cas del Benelux és molt present i activa des de fa anys. La tasca que fem des de la Delegació del Govern davant la UE és acostar la nostra societat i les institucions europees per contribuir a una Europa més social i més justa, des d’àmbits tan diversos com la cultura, l’economia, la sostenibilitat, la interculturalitat, la salut, l’agricultura, entre molts d’altres.

En aquest sentit, vull agrair la tasca que fa el portal i especialment dels esdeveniments organitzats a l’Espai Catalunya Europa, de la delegació a Brussel·les. Enhorabona a tothom que el fa possible i que per molts anys puguem seguir explicant totes les iniciatives catalanes a l’exterior. Endavant i molts èxits!.”

Sergi Marcén, delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda
“Actualment hi ha molta desinformació i fake news de la feina que el Govern de la Generalitat de Catalunya està fent arreu a travès de les seves delegacions a l’exterior. Mitjans creïbles amb grans professionals, com Exterior.cat del Grup Comunicació21, són molt necessaris per donar a conèixer i fer entendre les activitats diàries de la nostre acció exterior. Així mateix, Exterior.cat és un mitja que ajuda a divulgar la informació sobre l’activitat cultural i social de molts catalans i les seves comunitats que vivim lluny del nostre país, fent que ens sentim una mica més propers a Catalunya.

És per tot això, i especialment per la qualitat humana de les persones que formen part d’Exterior.cat, que vull felicitar-los pel seu primer any vida. Però no tant sols vull felicitar-los a ells, sinó que també vull fer extensiva la meva felicitació a tots el lectors per escollir uns dels mitjans de comunicació més veraços i seriosos que podem trobar avui”.

Isidre Sala, delegat del Govern a Estats Units i el Canadà
Moltes felicitats a tot l’equip d’Exterior.cat pel que ens heu ofert tot aquest any de projecte! Heu donat vida a aquesta publicació que ha aconseguit esdevenir un referent de la projecció de Catalunya al món.
Gràcies per explicar-nos totes aquestes històries d’organitzacions, equips, associacions, empreses, emprenedors, institucions i persones que cada dia interactuen amb el món global i ens projecten, com el que som, un país innovador, creatiu, divers, obert al món, compromés i solidari. Les històries del vostre web són una radiografia molt aproximada del país que tenim. Enhorabona!

Luca Bellizzi, delegat del Govern a Itàlia
“Des de la Delegació del Govern de la Generalitat a Itàlia voldria fer arribar la meva més sincera felicitació per la magnífica tasca realitzada per portal Exterior.cat. En un any s’ha convertit no només en tot un referent com a punt d’informació i de trobada per a la comunitat catalana a l’exterior, sinó també en una eina per posar en valor l’acció exterior del Departament d’Acció Exterior, les delegacions i les diferents agències sectorials de la Generalitat (Acció, Agència Catalana de Turisme) a l’exterior, així com també les iniciatives de les comunitats catalanes al món. Una tasca que no podem deixar d’agrair i que desitgem que continuï per molts anys.”

Eric Hauck, delegat del Govern als Balcans
“Čestitam, Exterior.cat! Sou una eina de referència per explicar i difondre la nostra tasca de promoció de Catalunya al món. És imprescindible, per sumar esforços, que tant els catalans de dins com de fora del país coneguin la tasca del departament d’Exteriors, les delegacions i les entitats de la societat civil. Gràcies per contribuir-hi!.”

Krystyna Schreiber, delegada del Govern a l’Europa Central
“Una finestra al món és essencial per mostrar que Catalunya aspira a ser un actor internacional seriós, compromès, solidari i innovador. Avui ningú pot resoldre els grans reptes sol. Catalunya ha estat sempre a l’avantguarda en molts àmbits i té una profunda vocació europeista.

En aquest context Catalunya té una gran oportunitat per aportar a la construcció d’una Europa més justa i més potent internacionalment. Donar visibilitat als projectes socials, econòmics, de protecció de medi ambient, dels drets i llibertats de les persones, d’innovació científica que es fan a Catalunya i exportar aquestes visions amb les col·laboracions internacionals és per tant una necessitat. També ho és la transparència al portal de la Generalitat cara a la ciutadania per millorar la seva confiança en les institucions i promoure més democràcia a Catalunya.”

Rui Serra, delegat del Govern a Portugal
“Vull donar la meva més sincera enhorabona a títol personal i també en nom de tota la Delegació del Govern a Portugal a tot l’equip del portal Exterior.cat per aquest primer any de vida. De la mateixa manera, cal posar en valor la feina de difusió que realitza de l’activitat exterior de la Generalitat i agrair la rellevància que dona a la important tasca que fem des de les Delegacions de promoció de Catalunya tant en l’àmbit institucional, com el cultural i l’econòmic. Com diu la cançó portuguesa, us desitjo “muitos anos de vida“.

Manuel Manonelles, delegat del Govern a Suïssa
“En el marc del primer aniversari del portal informatiu Exterior.cat, em plau felicitar la tasca d’aquest portal i dels professionals que hi treballen. En un món com el nostre és més important que mai ser conscients de la importància de la dimensió internacional i global de tot allò que fem, sigui des de les institucions com des de l’entramat cultural, associactiu o empresarial del nostre país.

Vull fer un agraïment en particular també per la tasca de cobertura i visibilització que es fa, des d’Exterior.cat, a la labor que duem a terme des de les delegacions del Govern a l’exterior; però també a la gran tasca que les comunitats catalanes duen a terme des dels respectius països d’acolliment. Sens dubte és gràcies a projectes com Exterior.cat que avui l’acció de promoure Catalunya al món és més dinàmica i potent”.

Daniel Camós, delegat del Govern a França

“L’acció exterior és fonamental per explicar Catalunya al món. Exterior.cat reflexa a la perfecció el que volem ensenyar al món: una Catalunya solidària, oberta, proactiva, i innovadora amb uns forts valors democràtics i socials.

Ser conscients del nostre potencial és una etapa imprescindible per posar el nostre país al mapa, i és aquí on la feina de l’equip d’Exterior.cat esdevé tan important.

Així doncs, vull agrair a tots els professionals d’Exterior.cat aquesta difícil però apassionant tasca i encoratjar-los a persistir, ja que si nosaltres mateixos desconeixem o no confiem en el nostre capital humà, més difícil esdevindrà fer entendre arreu el que el nostre petit gran país pot aportar-los.”

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram