Font: CatalansUK-Casal Català de Londres

Un dels trets diferencials d’Exterior.cat és haver situat el centenar de casals catalans al mapamundi. La seva funció és promocionar la cultura i la llengua catalanes, dinamitzar l’acció amb activitats i ser una eina d’acollida per a nous catalans en el procés inicial d’arribada a un nou país.

Amb motiu del primer aniversari d’Exterior.cat, diferents casals i associacions catalanes d’arreu del món han volgut escriure unes paraules de felicitació.

Antoni Montserrat Moliner, secretari general de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC)
“Des de fa anys, i sense massa èxit, des de la FIEC hem fet grans esforços a explicar als mitjans de comunicació catalans s o a la premsa espanyola especialitzada en temes migratoris, la veu dels catalans a l’exterior. Tot va acabar fa un any quan va aparèixer Exterior.cat, qui s’ha fet el seu forat a donar a conèixer qui som i què fem els catalans dispersos arreu del món. Ara estem més reconeguts. Així que des de la FIEC us volem agrair la feina feta i us volem encoratjar a seguir endavant.”

Josep Toni Meléndez, president del Casal de Catalunya de Buenos Aires (Argentina)
“Vull felicitar a Exterior.cat per la tasca extraordinària que fan en la difusió de l’activitat dels casals catalans que som lluny del país. Són un referent i un mitjà de comunicació per a tots els residents de l’exterior. Els primers a explicar-nos el què Catalunya al món i una font d’inspiració que ens dóna la força necessària per seguir treballant de manera desinteressada en allò que estimem i ens uneix: Catalunya.”

Jordi Gairín, president del Casal Català de Luxemburg
“Les comunitats catalanes de l’exterior som uns grans desconeguts a Catalunya. Tinc la sensació que la majoria de catalans no saben la tasca enorme que fem des dels casals per donar a conèixer Catalunya al món. La posada en marxa d’Exterior.cat ha permès disposar d’un portal web que fa una tasca indispensable per a nosaltres: explicar allò que fem. I això, per aquells que fa tant temps que treballem des de l’exterior, no té preu. Per tant, vull felicitar-vos i agrair-vos tota la feina que feu.”

Rafael Hidalgo, presentador de ‘Ràdio Catalunya Itàlia’, de Roma
“Exterior.cat és una finestra oberta que mostra el tarannà català arreu del món. A Itàlia, hem pogut conèixer diverses realitats que altrament haurien existit però desconegudes a molts i sense relació entre elles mateixes. Us agraïm, doncs, la tasca que heu fet al llarg d’aquest primer any i us desitgem llarga vida i ben fructífera.”

Rodrigo Penna Alves, director del portal brasiler Aqui Catalunha
“Amb la posada en marxa d’Exterior.cat, Catalunya va guanyar una veu molt potent al món. Vivim temps difícils, en què, més que mai, necessitem eines de difusió cultural i identitària. Al Brasil, per exemple, un país de grans dimensions, ens donem a conèixer per mitjà del nostre centre, l’Associacão Cultural Catalonia –a l’estat de São Paulo-, l’Instituto Brasileiro de Filosofia e Ciência Raimundo Lúlio, i el portal de notícies ‘Aqui Catalunha’, el primer mitjà informatiu en llengua portuguesa exclusivament dedicat a Catalunya. Volem donar l’enhorabona a tot l’equip d’Exterior.cat per la seva feina i desitjar-los molts més anys de notícies.”

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram